🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Unicarm se extinde: 15-20 de magazine noi pe an; Vasile Lucuț investește 10 milioane de euro

Antreprenorul Vasile Lucuț investește 10 milioane de euro în Unicarm; Ținta de 1 miliard de lei din retail este aproape

Omul de afaceri Vasile Lucuț, unul dintre cei mai influenți antreprenori locali, și-a propus să investească între 8 și 10 milioane de euro în 2024 pentru a extinde rețeaua de magazine Unicarm. În acest moment, Unicarm deține aproximativ 130 de magazine în 18 județe, fiind una dintre cele mai puternice afaceri românești în sectorul retailului alimentar.

Vasile Lucuț

„Plănuim să deschidem 15-20 de magazine noi în fiecare an. Numai anul acesta am alocat un buget de investiții de 8-10 milioane de euro pentru acest proiect,” a afirmat Vasile Lucuț.

Grupul Unicarm, sub conducerea lui Lucuț, operează atât în domeniul retailului, cât și în cel al producției. Unicarm Supermarket, care gestionează partea de retail, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 812 milioane de lei (peste 160 de milioane de euro). De cealaltă parte, compania Unicarm, care se ocupă de producție, a raportat afaceri de 422 milioane de lei (peste 80 de milioane de euro) pentru același an.

Antreprenorul Vasile Lucuț investește 10 milioane de euro în Unicarm; Ținta de 1 miliard de lei din retail este aproape

Lucuț estimează o creștere de 10-15% în sectorul retail pentru anul în curs și consideră realist ca, în următorii 2-3 ani, afacerile din retail să atingă pragul de 1 miliard de lei (peste 200 de milioane de euro). Această evoluție ar întări poziția Unicarm pe piața dominată de companii străine mari, demonstrând capacitatea unui business local de a crește și a se impune în fața competiției internaționale.


Autor: Ervin