🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Carrefour extinde rețeaua de hipermarketuri în Constanța; Două noi magazine deschise

Rețeaua Carrefour crește; Expansiunea continuă după preluarea Cora

Retailerul francez Carrefour continuă să se extindă în România, deschizând două noi hipermarketuri în Constanța. Primul magazin este situat în centrul comercial City Park, pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C, iar al doilea se află în cartierul Brătianu, pe strada Cumpenei 2. Aceste deschideri fac parte din strategia Carrefour de a integra și rebrandui magazinele Cora preluate recent.

În urma integrării hipermarketurilor Cora în Carrefour, rețeaua retailerului a ajuns la 57 de hipermarketuri la nivel național, dintre care trei sunt în municipiul Constanța. Extinderea acestei rețele face parte din strategia omnichannel a companiei, care vizează optimizarea experienței de cumpărare pentru clienți. Carrefour a intrat pe piața din România în 2001, iar hipermarketurile reprezintă primul format lansat de companie.

Luna trecută, un alt hipermarket, anterior operat de Cora, a fost modernizat în incinta fostei galerii Cora Lujerului din București. După procesul de rebranding și remodelare, acesta funcționează sub noua siglă Carrefour. Totodată, galeria comercială Cora Lujerului a devenit Supernova Lujerului, sub gestionarea grupului austriac Supernova, care operează acum șapte centre comerciale în România.

Deși Carrefour continuă să-și extindă prezența prin hipermarketuri, retailerul a decis să închidă definitiv patru dintre magazinele de proximitate Cora Urban din București, considerate ineficiente. Aceste magazine sunt Cora Urban Moșilor, Cora Urban Ștefan cel Mare, Cora Urban Rebreanu și Cora Urban Giurgiului. Echipa din aceste magazine va fi relocată către alte unități Carrefour, fără întreruperea activității.

În ianuarie, Carrefour a început procesul de rebranding pentru toate hipermarketurile și magazinele de proximitate Cora achiziționate recent. Cele 10 hipermarketuri achiziționate vor rămâne deschise pe parcursul procesului de rebranding, iar cele 9 magazine de proximitate vor fi închise temporar. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței, iar în prezent, Carrefour își continuă extinderea și modernizarea infrastructurii prin colaborarea cu Supernova.

Grupul austriac Supernova a început modernizarea centrului comercial din Pitești și va continua să modernizeze și alte centre comerciale în care funcționează Carrefour, în orașe precum București, Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin. Investițiile în modernizarea acestor centre comerciale vor depăși 50 de milioane de euro.

În paralel cu extinderea rețelei, Carrefour România a integrat peste 2.000 de angajați de la Cora, crescând echipa locală la peste 2.400 de angajați. După preluarea activităților Cora de la grupul belgian Louis Delhaize, Carrefour operează acum 413 magazine în România, incluzând hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate.

Rețeaua Carrefour se extinde


Autor: Manuela Frasie-Debretin