🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Creștere semnificativă a cheltuielilor și timpului petrecut la mall de români; Durata medie a vizitei este de 142 de minute

Studiu: Românii petrec 142 de minute la mall și cheltuiesc 327 de lei per vizită

Românii cheltuiesc în medie 327 de lei la fiecare vizită în mall-uri, conform unui studiu recent. Aceasta reprezintă o creștere de 9% față de anul 2023. Generația X, născută între 1965 și 1980, cheltuiește cel mai mult, cu o medie de 346 de lei per vizită, în timp ce Generația Z, născută între 1997 și 2012, cheltuiește cel mai puțin, în medie 293 de lei.

Creștere semnificativă a cheltuielilor și timpului petrecut la mall de români; Durata medie a vizitei este de 142 de minute

Durata medie a vizitei la mall

Durata medie a unei vizite la mall a crescut semnificativ la 142 de minute, în creștere cu 9% față de studiul anterior. Generația Z petrece cel mai mult timp, în medie 174 de minute per vizită. Femeile petrec mai mult timp în mall decât bărbații, cu o medie de 151 de minute comparativ cu 133 de minute.

Frecvența vizitelor la mall

Studiul, realizat de Brand Management și Reveal Marketing Research, arată că 59% dintre români vizitează mall-ul cel puțin o dată pe săptămână, acest procent crescând la 70% pentru Generația Z. „Acest studiu ne oferă date esențiale despre comportamentul consumatorilor și ne ajută să adaptăm strategiile de vânzări”, a declarat Georgian Drăghici, director de vânzări al Brand Management.

Trafic5: Indicatorul de frecvență și durată a vizitelor la mall

Trafic5, indicatorul lansat de Brand Management, compilează date despre frecvența și durata vizitelor la mall, oferind o imagine completă a tendințelor de cumpărături. Studiul a fost realizat online, în perioada 10 – 19 mai 2024, pe un eșantion de peste 800 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/- 3.5% la un nivel de încredere de 95%.


Autor: Ervin