𓃠 BLACK FRIDAY 2024, lista magazinelor și ora la care încep reducerile! 🔥🖤🕓

Fuziunea dintre Delhaize și Profi: 80 de magazine vor fi vândute sau închise pentru a respecta regulile de concurență

Tranzacția anului în retail: Delhaize forțat să închidă sau să vândă 80 de magazine pentru a respecta concurența

Cea mai mare tranzacție din retailul românesc, evaluată la peste 1,3 miliarde de euro, care implică fuziunea dintre Delhaize (proprietarul Mega Image) și Profi, este supusă unei analize stricte de către Consiliul Concurenței. Autoritățile au decis că aproximativ 80 de magazine Mega Image și Profi vor trebui fie vândute, fie închise pentru a asigura menținerea unei concurențe echitabile pe piață.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a anunțat că decizia se bazează pe evitarea formării unor cote de piață prea mari în anumite regiuni sau pe o concentrație excesivă de magazine în aceleași zone. Astfel, pentru a preveni monopolizarea pieței de retail, magazinele vor fi propuse pentru vânzare în consultare publică începând cu 4 noiembrie 2024.

Bogdan Chirițoiu a menționat că, în cazul în care retailerul nu va reuși să vândă aceste magazine conform termenilor stabiliți cu autoritățile, acestea vor fi închise. Această măsură vizează echilibrarea pieței și menținerea unei diversități comerciale sănătoase în retailul românesc. Evoluția tranzacției va fi urmărită cu atenție de către autorități și concurenții din industrie.

Via: zf.ro


Autor: Manuela Frasie-Debretin