🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Iulius anunță o investiție majoră în Constanța; Un proiect în valoare de 800 milioane de euro

Performanță și expansiune: Iulius aduce un nou proiect de anvergură în Constanța

Grupul Iulius, lider regional în industria mallurilor, a anunțat o investiție importantă în Constanța. Proiectele din Timișoara, Iași și Cluj-Napoca continuă să fie destinații preferate pentru cumpărături și petrecerea timpului liber, datorită conceptului integrat work-live-play.

Conform unei analize publicate de Profit.ro, cifra de afaceri a mallurilor din România a crescut cu 8% în 2023 comparativ cu 2022. Grupul Iulius s-a clasat pe locul doi la nivel național, cu venituri de 140 milioane de euro, în creștere cu 7,7% față de anul anterior. Iulius Town Timișoara și Palas Iași se află pe locurile trei și patru, cu afaceri de 41,8 milioane de euro și, respectiv, 36 de milioane de euro. Iulius Mall Cluj se situează pe locul șase, cu o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro.

În 2023, grupul Iulius a raportat o creștere de 10% a cifrei de afaceri și un trafic de peste 70 de milioane de vizite. Grădinile Iulius din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, deschise publicului, sunt locuri de atracție pentru evenimente culturale și artistice, contribuind la creșterea traficului în malluri.

Investiția planificată pentru Constanța, în valoare de peste 800 de milioane de euro, va include zone de retail, entertainment, clădiri de birouri, parcuri și alte funcțiuni pentru timpul liber. Proiectul va fi dezvoltat pe 38 de hectare de teren al Oil Terminal, neutilizat de peste 10 ani, și va revitaliza centrul orașului, oferind noi oportunități pentru locuitori și turiști.

Mall-uri Iulius


Autor: Manuela Frasie-Debretin