🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Studiu Visa: 37% dintre români își planifică vacanțele în străinătate, cu Grecia în topul destinațiilor

Visa: 37% dintre români vor pleca în vacanță peste hotare; Grecia, destinația preferată

Anul acesta, 37% dintre români planifică să plece în vacanță peste hotare, iar cea mai populară destinație aleasă este Grecia, potrivit rezultatelor studiului Visa „Intenții de călătorie și plată 2024”, realizat pe șapte piețe din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv România.

visa

Conform studiului, consumatorii din ECE apreciază tot mai mult plățile digitale și inclină tot mai mult către folosirea acestor metode de plată atunci când își petrec vacanța în străinătate: pentru 4 din 5 turiști, cardul, telefonul mobil și ceasul inteligent sunt printre cele mai populare alegeri. Această tendință se observă și în cazul românilor care călătoresc, peste 83% planificând să plătească digital (cu cardul, telefonul sau ceasul inteligent) în timpul vacanței lor în afara țării. Aceeași preferință este întâlnită și la unguri și polonezi (84%, respectiv 80%).

visa

Studiul arată că plățile mobile sunt preferate atât de tineri, cât și de cei maturi: unul din trei turiști (34%) cu vârsta între 35 și 44 de ani intenționează să plătească cu telefonul sau ceasul inteligent.

„Tehnologia transformă radical lumea în care trăim și acest lucru se reflectă și în nevoile și comportamentul consumatorilor. Metodele de plată sigure, intuitive și confortabile trebuie să țină pasul cu aceste noi cerințe. Studiul Visa arată că ne folosim telefoanele și ceasurile inteligente în fiecare zi pentru a face plăți ușor și rapid chiar și peste granițe, fără a fi constrânși de locul în care ne aflăm. Portofelele digitale, care sunt foarte populare în rândul tinerilor călători din ECE (18-25 de ani), sunt protejate de sistemele și tehnologiile de securitate ale rețelei globale Visa. Datele cardului sunt înlocuite cu un cod unic prin tehnologia de tokenizare, ceea ce asigură un nivel suplimentar de siguranță tranzacțiilor. Astfel, plățile sunt protejate indiferent de locul în care se află în vacanță consumatorul”, spune Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

visa

Atunci când călătoresc într-o țară cu altă monedă, 53% dintre respondenții din regiune plănuiesc să folosească același card ca acasă, iar jumătate (49%) dintre români intenționează să procedeze la fel. În același timp, studiul arată că dintre cele 7 piețe, ungurii și românii sunt cei mai înclinați să folosească un card diferit peste hotare, iar aproape trei din patru călători români (72%) optează pentru un card asociat unui cont multivalutar.

„Studiul Visa arată că românii preferă să plătească cu cardul sau smartphone-ul în special la restaurante, magazine alimentare și muzee. Plătind digital cu Visa, aceștia pot fi siguri că sunt protejați împotriva fraudei, pierderii și furtului cardului lor, indiferent de locație, deoarece au siguranța că își pot primi banii înapoi dacă ceva nu merge bine atunci când fac o plată”, adaugă Elena Ungureanu.


Autor: Claudiu