🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

Temu și Shein trebuie să răspundă cerințelor UE până pe 12 iulie; Riscă amenzi colosale

Retailerii chinezi Temu și Shein, obligați să demonstreze respectarea regulilor UE până pe 12 iulie

Retailerii chinezi de comerț electronic Temu și Shein au primit cereri de informații din partea autorităților de reglementare tehnologice din UE, referitoare la conformitatea lor cu regulile UE privind conținutul online. Termenul limită pentru a răspunde acestor solicitări este 12 iulie. Această mișcare vine în urma plângerilor depuse de organizațiile de protecție a consumatorilor.

Retailerii chinezi Temu și Shein, obligați să demonstreze respectarea regulilor UE până pe 12 iulie

Ambele companii sunt vizate de cerințe mai stricte, conform Legii privind serviciile digitale (DSA), care le obligă să abordeze mai eficient conținutul ilegal și dăunător. Statutul lor de platforme online foarte mari, datorat numărului mare de utilizatori, impune respectarea unor măsuri riguroase.

Cerințele Comisiei Europene

Comisia Europeană a trimis cereri oficiale în care solicită detalii despre modul în care Temu și Shein permit utilizatorilor să raporteze produse ilegale și cum își gestionează interfețele pentru a preveni înșelarea sau manipularea utilizatorilor prin „modele întunecate”. De asemenea, s-au cerut informații despre:

  • Protecția minorilor pe platforme
  • Transparența sistemelor de recomandare
  • Trasabilitatea comercianților
  • Conformitatea prin proiectare

Reacția Temu și Shein

Temu a declarat că cooperează cu Comisia și că este pe deplin angajată să respecte toate legile și reglementările aplicabile. „Ne angajăm să respectăm toate legile și reglementările aplicabile pe piețele în care ne desfășurăm activitatea,” a afirmat un purtător de cuvânt al Temu.

Shein a afirmat că va continua să colaboreze îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a rezolva această cerere prompt. „Am primit cererea de informații și ne străduim să o rezolvăm cât mai rapid,” a spus un purtător de cuvânt al Shein.

Consecințele nerespectării DSA

Încălcările legii DSA pot duce la amenzi semnificative, de până la 6% din cifra de afaceri globală a unei companii. Această acțiune a Comisiei Europene subliniază importanța respectării regulilor și reglementărilor stricte de către platformele online foarte mari.

Via: News.ro


Autor: Ervin